Hållbarhet i Matsalen-ett samarbete för trivsel och trygghet
Hållbarhet i Matsalen-ett samarbete för trivsel och trygghet
Fokusområden:
Vänlighet och hövlighet
Vi bemöter varandra med vänlighet och respekt och följer de rutiner som gäller för matsalen. Ett bra samarbete bygger en bra skoldag, också i matsalen.
Ta inte mera mat än du orkar äta.
Kolla hur mycket man får ta i en portion, t-ex antal biffar, bullar eller nuggets. Är man hungrig efter en portion kan man oftast hämta en portion till. Minska tallriksskrapet!
Bordsskick
Ett bra bordskick innebär att man äter i lugn och ro utan att klottra eller leka med maten. Du städar efter dig om det behövs. Lär dig äta med gaffel och kniv.
Diskinlämningen
Sätt bioavfall, energiavfall i rätt påse. Glas, tallrikar och brickor i korgarna utan att stapla dem på varandra. Bestick i bestickkorgen.
Allmän ordning
Väskor, skor, jackor och mössor lämnas i garderoben. Kepsar tas också av. Mobitelefonen får inte används vid lunchen.
Aktivitet:
Väga tallriksspill/Redovisa
Diskussion och enkät
Målsättningar
Komkretisering
Utvärdering
Ny kunskap?